Menu

Függőágy.hu ☼ Függőágybolt

1000
8000
Keresés a termékek között

Bejelentkezés

Kosár

A kosár még üres. Tegyél bele egy szép függőágyat!

Függőszékek

FBRK_BOX_ID_215_TITLE

A függőszék előnye: egy pontról függeszthető, helytakarékos. A nappaliban, a teraszon vagy a kertben is tökéletes kikapcsolódást biztosít.

A ringatás jótékony hatása

Minden szülő a lehető legtöbbet és legjobbat szeretné megadni újszülött gyermekének. De vajon tudjuk-e, hogy mi az, ami ténylegesen segíti a kisbabánk fejlődését?

Édesanyja hasában a magzat sajátos ritmusvilágban él. Ezért olyan megnyugtató számára később minden ringó-ringató mozgás, ami erre a megszokott, belső ritmikára emlékezteti őt. A ringatás a leghatékonyabb módja a gyermekek megnyugtatásának, elaltatásának. Ez az ősi tapasztalaton alapuló tudás generációról generációra szállt, s ennek alapján készültek a bölcsők, vagy alakultak ki az altató dalok, ringatók.

Ez a mozgás az egyensúlyérzék fejlődésére is hatással van. A magzat egyensúlyérzéke a 10. héttől kezd kifejlődni, amit a hintázás elősegíthet. Éppen ezért már a várandósság idején is javasolt a napi kétszeri min. 5-10 perces, finom ringatózás (pl. függőágyban).

Amerikai gyerekgyógyászok megfigyelték, hogy a koraszülött babák sokkal jobban gyarapodnak, ha naponta háromszor fél órán át függőágyban hintáztatják őket. Sőt, Kolumbiában a koraszülött osztályokon a terápia részeként az inkubátorban is apró függőágyakban ringatóznak a babák. A ritmikus, hintázó mozgás a belső szorongásokat és félelmeket is oldja, megnyugtatja a kicsiket, függőágyban vagy függőszékben gyorsabban és könnyebben elalszanak. Ez különösen nagy segítség lehet pl. hasfájós babák esetén.

Ám nemcsak kisbabáknál, hanem iskoláskorú gyermekeknél is kedvező hatású a hintázás. E mozgásforma ugyanis segíthet megelőzni tanulási zavarok kialakulását is: minden olyan mozgássor, amelyik az idegrendszer egyensúlyozással kapcsolatos területeit ingerli, erősíti a gyermek koncenrációs készségét - ami különösen fontos az iskolai eredményesség szempontjából.

Kosár

A kosár még üres. Tegyél bele egy szép függőágyat!

Azonnali átvétel

A Függőágybolt elköltözött a Fehérvári útról! Az új címünk: 1112 Budapest, Olt utca 10.

Mobil: 06-70-6513160
Email: info@fuggoagy.hu

Ingyenes szállítás

A házhoz szállítás Magyarország területén
50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes, ez alatt pedig 1990Ft. A Függőágyboltban is ingyenes az átvétel természetesen.

Függőágybolt

Magyarország egyetlen függőágyboltja Újbudán! Kézzel szőtt mexikói, brazil, kolumbiai, indonéz, függőágyak és függőszékek óriási választékban kaphatók. Próbáld ki és vidd haza, garantált a függőség! Kiegészítők: szúnyoghálók, esővédő ponyvák, hevederek, kötelek, csavarok, karabinerek állványok, babafüggőágyak...

Asztali verzió