Menu

Függőágy.hu ☼ Függőágybolt

1000
8000
Keresés a termékek között

Bejelentkezés

Kosár

A kosár még üres. Tegyél bele egy szép függőágyat!

Függőfotelek

FBRK_BOX_ID_314_TITLE

Függőfotelnek nevezünk minden olyan függőszéket, amelynek extra széles fa merevítése van (akár 140 cm) és / vagy ehhez illeszkedő nagy ülőfelülete (180cm vagy akár 210 cm hosszú). Átmenetet képez a függőszékek és a függőágyak között, mert ebben már akár feküdni is lehet. Extra kényelmes!

A ringatás jótékony hatása

Minden szülő a lehető legtöbbet és legjobbat szeretné megadni újszülött gyermekének. De vajon tudjuk-e, hogy mi az, ami ténylegesen segíti a kisbabánk fejlődését?

Édesanyja hasában a magzat sajátos ritmusvilágban él. Ezért olyan megnyugtató számára később minden ringó-ringató mozgás, ami erre a megszokott, belső ritmikára emlékezteti őt. A ringatás a leghatékonyabb módja a gyermekek megnyugtatásának, elaltatásának. Ez az ősi tapasztalaton alapuló tudás generációról generációra szállt, s ennek alapján készültek a bölcsők, vagy alakultak ki az altató dalok, ringatók.

Ez a mozgás az egyensúlyérzék fejlődésére is hatással van. A magzat egyensúlyérzéke a 10. héttől kezd kifejlődni, amit a hintázás elősegíthet. Éppen ezért már a várandósság idején is javasolt a napi kétszeri min. 5-10 perces, finom ringatózás (pl. függőágyban).

Amerikai gyerekgyógyászok megfigyelték, hogy a koraszülött babák sokkal jobban gyarapodnak, ha naponta háromszor fél órán át függőágyban hintáztatják őket. Sőt, Kolumbiában a koraszülött osztályokon a terápia részeként az inkubátorban is apró függőágyakban ringatóznak a babák. A ritmikus, hintázó mozgás a belső szorongásokat és félelmeket is oldja, megnyugtatja a kicsiket, függőágyban vagy függőszékben gyorsabban és könnyebben elalszanak. Ez különösen nagy segítség lehet pl. hasfájós babák esetén.

Ám nemcsak kisbabáknál, hanem iskoláskorú gyermekeknél is kedvező hatású a hintázás. E mozgásforma ugyanis segíthet megelőzni tanulási zavarok kialakulását is: minden olyan mozgássor, amelyik az idegrendszer egyensúlyozással kapcsolatos területeit ingerli, erősíti a gyermek koncenrációs készségét - ami különösen fontos az iskolai eredményesség szempontjából.

FBRK_BOX_ID_318_TITLE

A függőfotelek teljes listájához kattints ide!

Kosár

A kosár még üres. Tegyél bele egy szép függőágyat!

Ingyenes szállítás

A házhoz szállítás Magyarország területén
50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes, ez alatt pedig 2590Ft. A Függőágyboltban is ingyenes az átvétel természetesen.

Azonnali átvétel

A Függőágybolt elköltözött a Fehérvári útról! Az új címünk: 1112 Budapest, Olt utca 10.

Egész nap jöhetsz, hétvégén is, ünnepnapon is, csak előtte telefonálj!
Mobil: 06-70-6513160
Email: info@fuggoagy.hu

Asztali verzió