Menu

Függőágy.hu ☼ Függőágybolt

1000
8000
Keresés a termékek között

Bejelentkezés

Kosár

A kosár még üres. Tegyél bele egy szép függőágyat!

Amazonas Carry Sling Lollipop hordozókendő 510cm

Tekintsd meg galériánkat!

Amazonas Carry Sling

Ár: 18990 Ft

db Kosárba

Utolsó darab! Rendeld meg most!

Termék leírása:

A többféle megkötési lehetőséget bemutató, fótókkal illusztrált, részletes, magyar nyelvű leírás a csomagban található.

 

 • A hordozás tökéletesen megfelel a kisbaba testi, lelki és szociális igényeinek.
  Miért hordozzunk?
  A hordozás tökéletesen megfelel a kisbaba testi, lelki és szociális igényeinek. A babának a táplálékhoz hasonlóan fontos igénye az ölelő biztonság. A hordozás gördülékennyé teszi az átmenetet a méhen belüli életből a kinti létbe. A legtöbb kisbaba a hordozóeszközben azonnal megnyugszik, és hamarosan elalszik. A hordozója mellkasához bújva hallhatja a belülről már ismert szívdobogást és a test más zörejeit. Szemlélődhet, de ha akar, el is tud bújni a külvilág fárasztó, zavaró ingerei elől. Jelzéseit közvetlenül érzékelik, így azonnal ki tudják elégíteni a szükségleteit. A hordozás mindennapi gyakorlata különösen fontos a koraszülötteknek, a speciális igényű és a nyűgös, hasfájós babáknak. A baba a hordozókendőben összhangba kerül az anyja légzésének ritmusával, szívdobogásával és minden mozdulatával. Ezek a hatások segítik a babát saját teste működésének szabályozásában. Kutatások sora bizonyította azt is, hogy a gyakran megérintett és testközelben tartott koraszülöttek súlya gyorsabban gyarapodik, és egészségi állapotuk is jobb. Az amerikai Gyermekgyógyászat című lapban közzétett vizsgálat adatai szerint napi háromórányi hordozás eredményeként összesen 43 százalékkal, este pedig 54 százalékkal kevesebbet sírtak a babák (1).

  A hordozás erősíti a kötődést, felébreszti az ösztönöket, megerősíti a szülőt gondoskodó szerepében. A hordozás lényege az emberi tényező: a szemlélet és az elsajátítható képesség, nem a tárgy, a hordozóeszköz. A baba elégedettsége, amely abból fakad, hogy igényeire a szülő könnyen tud válaszolni, megjutalmazza a kezdő szülőt, aki így magabiztosabbnak, kompetensnek érzi magát. Szerencsére nem csak az anyák hordoznak: az apáknak, nagyszülőknek, nevelőszülőknek is lehetőséget ad a hordozás, hogy ezzel az intenzív testi kontaktussal kialakítsák a kötődést.


  (1) Hunziker UA, Garr RG. (1986) Increased carrying reduces infant crying: A randomized controlled trial. Pediatrics
  77:641-648
 • A hordozás segíti a szociális fejlődést
  A hordozás segíti a szociális fejlődést.
  A hordozás nagyszerű lehetőség arra, hogy a kisbabát, ahová csak lehet, magunkkal vigyük. Az anya testének biztonságában a kicsi emberi hangokat hall, a felnőttekkel azonos magasságból jól látja az arcokat. A hordozott babához sokkal könnyebb beszélni, arckifejezésére reagálni, és ő is tanulmányozhatja az emberek viselkedését. (Az egészen kis babáknak a fejét is be lehet tenni a kendő alá, ez óvja őket a hidegtől és bizonyos mértékig a cseppfertőzéstől is.)
 • A hordozás jót tesz az izmok, a csontok és a mozgás fejlődésének.
  A hordozás jót tesz az izmok, a csontok és a mozgás fejlődésének.
  A helyes hordozási technika - a szorosra kötött hordozó és a széles terpeszben, térdhajlattól térdhajlatig alátámasztott popsi - támogatja a gerinc és a medence fejlődését, hatékonyan előzi meg és javítja a csípőficamot és a kötött csípőt. A hordozott babák együtt mozdulnak a szülő testével, kis izmaik minden mozdulatra reagálnak. Az egyensúlyváltozás folyamatos ingerei és a taktilis ingerek segítik az egyensúlyérzék és a mozgás fejlődését.
 • A hordozás örömteli a szülőnek.
  A hordozás örömteli a szülőnek.
  „Minden nap új öröm, ahogy hozzám bújik a kisbabám. Ugyanazt látjuk a világból, közösek a tapasztalataink. A kendő szorosan öleli, mint valaha az anyaméh. Egymást melegítjük, látom az arcát, hallom minden kis hangját, a sóhajtását. Ha ébredezik, egy-két ringató mozdulattal könnyen vissza tudom altatni” - így vall erről az élményéről egy hordozó anya. A hordozással járó önbizalom és szabadság fogyhatatlan jókedvet hoz a babázás hónapjaiba. A hordozóeszközök ráadásul gyönyörűek, igazi stílusos darabok - öltöztetnek.
 • A hordozás praktikus és kényelmes.
  A hordozás praktikus és kényelmes.
  A hordozás otthon és útközben is nagy szabadságot ad a szülőnek. A hordozás segít, hogy az anya foglalkozhasson a nagyobb gyerekkel vagy elvégezze a házimunkát anélkül, hogy folyton félbe kellene hagynia, ha felsír vagy unatkozik a kicsi. A hordozás a testvérféltékenység leküzdésében is segít: az egyik a hordozóban, a másikkal játszhatunk, mesét olvashatunk neki.

  Egy jó hordozóval az elfoglalt szülő akár egész nap járhatja a várost, metrózhat, lépcsőzhet, intézheti ügyeit, vagy nekivághat a meredek hegyoldalnak. Háton vagy csípőn még a nagyobb súlyú kisgyereket is könnyű vinni. A hordozás megkönnyíti azokat a tevékenységeket, amelyek nélkülözhetetlenek a számos kismamát sújtó elmagányosodás, bezártság ellen. Remekül kiegészíti az autózást és a babakocsizást, de kizárólagosan is használható. A hordozóeszköz kis helyen elfér. Hideg időben biztonságos melegben tartja a babát. Hosszú távon a hordozó személy hátizmait, állóképességét is megerősíti a hordozás.

 • Hogyan hordozzunk?
  Hogyan hordozzunk?
  A babahordozás megtanulható. Olyan készség ez, ami bőségesen meghálálja az elsajátítására fordított időt és energiát. Más hordozó anyák segítségével, a havi rendszerességű budaörsi hordozós klubban, a hordozóeszköz leírásából, internetes videókból és hordozós tanfolyamokon is meg lehet tanulni a hordozást. Aki ismeri a hordozás számos előnyét, nem retten meg egy kis gyakorlástól.
 • Kifelé ne!
  Kifelé ne!
  A kifelé fordított testhelyzet több okból is káros a babának: ha a hasa nem ér a szülő testéhez, akkor „lóg a levegőben”, folyamatosan hátrafeszíti a gerincét, homorításra kényszerül ahelyett, hogy a gerinc a baba fejlettségének megfelelő fiziológiás helyzetben lenne megtámasztva. A kifelé fordított baba lábai nincsenek terpeszben, hanem csípőben ki vannak nyújtva, ami a csípőízület fejlődése szempontjából káros. Ha ebben a testhelyzetben éri a babát ijedség, esetleg túl sok számára az inger, és elfárad, nem tud biztonságot keresve a hordozójához bújni. Ráadásul ez a póz a hordozó személynek is nagyon fárasztó és kényelmetlen.
 • A helyes technika
  A helyes technika
  A baba hasa tehát a hordozó személy testéhez érjen, lábai legyenek széles terpeszben, hordozó testét a két lábával ölelje át, és térdhajlattól térdhajlatig legyen alátámasztva. A hordozó szorosan illeszkedjen, tartsa a törzsét (előre-hátra hajolva a gyerek törzse szorosan hordozó személy törzséhez simulva marad). Egész kis babáknak a fejét vagy a tarkóját is meg kell támasztani, később lejjebb húzódhat a hordozó széle, majd a kis kezek is kint lehetnek.

 

Fizetés bankkártyával

Webshopunkban fizethetsz bankkártyával is. Gyors és biztonságos.

Elfogadott bankkártyák:

Azonnali átvétel

A Függőágybolt elköltözött a Fehérvári útról! Az új címünk: 1112 Budapest, Olt utca 10.

Egész nap jöhetsz, hétvégén is, csak előtte telefonálj!
Mobil: 06-70-6513160
Email: info@fuggoagy.hu

Ingyenes szállítás

A házhoz szállítás Magyarország területén
50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes, ez alatt pedig 2590Ft. A Függőágyboltban is ingyenes az átvétel természetesen.

Telefonos megrendelés

Ha telefonon szeretnél megrendelést leadni, hívd a 06-70-6513160-ös számot nyitvatartási időben!

Asztali verzió